Ammoniet langeïtes groenlandicus

Beschikbaar

Lengte: 35 cm
Breedte: 30 cm
Hoogte: 15 cm
Gewicht: 15,1 kg
Vindplaats: Siberië

Maandelijkse kosten (huur en allriskverzekering):
€ 104,50 excl. BTW, borg en transport.

Meer informatie over de ammoniet langeïtes groenlandicus

0uderdom: Onder Volgien ca 145 miljoen jaar oud. 

Naar aanleiding van verhalen van enkele vissers begon Escape bv in het voorjaar van 1994 een onderzoek naar een mogelijke vindplaats van grote ammonieten in het stroomgebied van de Lopsia rivier (west-Siberië). Uit het bestuderen van oude verslagen en de geologische kaart bleek dat het gebied interessant genoeg was om nader te gaan bekijken. Daartoe werden er besprekingen gestart met de autoriteiten van Khanty- Mansisk, onder wiens gezag het betreffende gebied viel. Uiteindelijk werd er toestemming gegeven voor het
organiseren van een expeditie met als doel het vinden en uithakken van fossielen, met een maximum van 200 stuks.

Escape stelde daarop een internationale team voor deze expeditie samen bestaande uit 3 Russen, 1 Fransman, 1 Amerikaan en 5 Nederlanders. In juli 1995 vertrok het team per helicopter naar het betreffende gebied, gelegen iets onder de poolcircel tussen het Oeral-Gebergte en de rivier de Ob. Er werd een landingsplaats voor de helicopter gevonden in een bocht van de rivier de Lopsia. Na het opbouwen van het basiskamp ging er een eerste team op onderzoek uit. Al snel werden er vlakbij het kamp delen van grote ammonieten gevonden. In de rivier op een diepte variërend van 50 cm tot ca. 2 meter werden daarop 3 grote knollen gevonden, die na opengeslagen te zijn grote, gedeeltelijk geopaliseerde ammonieten bevatten. In de daarop volgende weken werden er in totaal 160 van deze knollen uit het water gehaald, met een totaalgewicht van 10 ton. De nog dichte knollen werden vervolgens per helicopter naar Berezovo gevlogen, waar ze in kisten werden verpakt en op vlotten over de rivier de Ob naar Tumen werden getransporteerd. Door de verhalen van de helicopterbemanning had ondertussen het nieuws van de enorme vondst als een lopend vuurtje de ronde gedaan, zelf de TV kwam er aan te pas, en vooral daardoor werd er eerst na veel problemen een exportvergunning afgegeven. Uiteindelijk kwamen de ammonieten na bijna een jaar aan in Rotterdam. De preparatie van de 160 knollen duurde ongeveer 8 maanden en het resultaat was 115 schitterende, zeer decoratieve ammonieten, waarvan een groot aantal prachtig meestal rood geopaliseerd was.

Tip voor het gebruik
Niet in constant zonlicht plaatsen.

Het plaatsen van dit object is mooi op ooghoogte. 

Hoe werkt huren bij LUMAX?

Stap 1: Huren

Druk op de button 'huren' linksbovenaan de pagina.

Zo stuurt u direct een email naar ons. Geef hierin aan hoe lang u dit stuk wilt huren en waar uw organisatie zich bevindt.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u en de verhuurder op. Na een akkoord op de offerte wordt alles in werking gesteld.

Stap 2: Betaling

Voor levering dienen de volgende papieren ondertekend te worden: verzekering, offerte en transport.

 Vooraf worden transport, één maand huur en verzekering betaald. Verdere huurkosten worden door middel van een automatische incasso maandelijks doorbelast.

Meer dan één object huren?
Geef dit aan in de email. 

Stap 3: Levering

De verwekingstijd duurt 1 werkdag. Het object wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Bij levering tekent u dat het object in goede orde ontvangen is.

Na afloop halen wij het object op en controleren wij deze op eventuele schade.