Gefossiliseerde vis phareodus sp.

Beschikbaar

Hoogte: 74 cm
Breedte: 4 cm
Diepte: 63 cm
Gewicht: 20 kg
Vindplaats: Wyoming, V.S.
Nummer: F1021

Maandelijkse kosten (huur en allriskverzekering):
€ 228,- excl. BTW, borg en transport.

Meer informatie over de gefossiliseerde vis phareodus sp.

Ca 50 miljoen jaar oud.

Deze perfect gefossiliseerde vis is gevonden in de Green River Formatie in Wyoming, een van de beroemdste vindplaatsen van fossielen uit de V.S. Het is een van de grootste beschreven formaties van meerafzettingen ter wereld. Het totale gebied beslaat meer dan 65000 km² en bedekt hele stukken van drie staten, te weten Wyoming, Colorado en Utah.

De lagen hebben een ouderdom van 50 miljoen jaar en een gemiddelde dikte van ongeveer 600 meter. De totale formatie is opgebouwd uit drie grote meren, waarvan het Fossil Lake (het fossielenmeer) paleontologisch gezien het interessantst is.

Vooral van Knightia worden soms hele kerkhoven gevonden. Wat de reden van deze massale sterfte was, is nog niet geheel duidelijk. Sommigen houden het erop dat het water vergiftigd werd door de enorme groei van blauw-groene algen, anderen wijten het aan te snelle temperatuurwisselingen. Van haringen is bekend dat zij bij een snelle temperatuurwisseling massaal sterven. In 1856 werd er in Fossil Lake voor het eerst een fossiele vis gevonden.

Tip voor het gebruik
Niet op een vochtige plek bewaren.

Zoals op de foto zichbaar is het mooi om dit object te bevestigen aan de muur. De materialen om het exemplaar te bevestigen worden geleverd.

Hoe werkt huren bij LUMAX?

Stap 1: Huren

Druk op de button 'huren' linksbovenaan de pagina.

Zo stuurt u direct een email naar ons. Geef hierin aan hoe lang u dit stuk wilt huren en waar uw organisatie zich bevindt.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u en de verhuurder op. Na een akkoord op de offerte wordt alles in werking gesteld.

Stap 2: Betaling

Voor levering dienen de volgende papieren ondertekend te worden: verzekering, offerte en transport.

 Vooraf worden transport, één maand huur en verzekering betaald. Verdere huurkosten worden door middel van een automatische incasso maandelijks doorbelast.

Meer dan één object huren?
Geef dit aan in de email. 

Stap 3: Levering

De verwekingstijd duurt 1 werkdag. Het object wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Bij levering tekent u dat het object in goede orde ontvangen is.

Na afloop halen wij het object op en controleren wij deze op eventuele schade.