Malachiet op Chrysocolla

Beschikbaar

Lengte: 32 cm
Breedte: 34 cm
Hoogte: 19 cm
Gewicht: 21,5 kg
Vindplaats: Kongo
Nummer: V1268

Maandelijkse kosten (huur en alleriskverzekering):
€ 47,50,- excl. BTW, borg en tranposrt.

Meer informatie over de Malachiet

 Malachiet is een koper-carbonaat, die meestal voorkomt als een groen vlies op andere kopermineralen of als concreties met een gelaagde structuur in de vorm van druiventrossen. Kristallen van malachiet zijn zeldzaam, meestal naaldvormig en vaak vergroeid tot rediaal-vezelige aggregaten.  

Het mineraal is vol groen van kleur, en is vrijwel ondoorschijnend met een zijdeglans. Het geeft een lichtgroene streep.

In geconcentreerde zuren is het oplosbaar, waarbij de oplossing in zoutzuur groen kleurt. Bij grondige verhitting verliest malachiet eerst water, wordt vervolgens zwart om ten slotte vrij gemakkelijk te smelten. Door het koper wordt de vlam dan groen.
Malachiet ontstaat meestal in oxidatiezones van koperafzettingen, waarbij secundair vaak ook andere mineralen zoals azuriet kunnen ontstaan.
Vroeger werd malachiet fijn gemaald en als pigment voor muurschilderinge gebruikt.
Daarnaast werden uit de mooiste stukken edelstenen geslepen.

Van uitsher was het een steen voor de rijken.
Uit ijzerrijke klei in de Oeral (Rusland) zijn de laatste eeuw enorme blokken gedolven, zoveel zelfs dat er niets meer over is. Het meeste materiaal is gebruikt bij de versiering van de Hermitage, het winterpaleis van de tsaar in St. Petersburg, waar zelfs een kamer geheel met malachiet is bekleed.
Tegenwoordig komt de meeste malachiet uit Congo.

Tip voor het gebruik
Het mooiste is op dit exemplaar op ooghoogte op een sokkel te plaaten met goede verlichting zodat de kleur naar voren komt.

Hoe werkt huren bij LUMAX?

Stap 1: Huren

Druk op de button 'huren' linksbovenaan de pagina.

Zo stuurt u direct een email naar ons. Geef hierin aan hoe lang u dit stuk wilt huren en waar uw organisatie zich bevindt.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u en de verhuurder op. Na een akkoord op de offerte wordt alles in werking gesteld.

Stap 2: Betaling

Voor levering dienen de volgende papieren ondertekend te worden: verzekering, offerte en transport.

 Vooraf worden transport, één maand huur en verzekering betaald. Verdere huurkosten worden door middel van een automatische incasso maandelijks doorbelast.

Meer dan één object huren?
Geef dit aan in de email. 

Stap 3: Levering

De verwekingstijd duurt 1 werkdag. Het object wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Bij levering tekent u dat het object in goede orde ontvangen is.

Na afloop halen wij het object op en controleren wij deze op eventuele schade.