Museum Naturalis

Door de jaren heen hebben we een aantal bijzondere mineralen kunnen aankopen bij Stone gallery. De eigenaar is bijzonder goed geïnformeerd en heeft een fijne neus voor kwaliteit. Grotere mineralen is duidelijk een specialiteit.

Zo verwachten we dat deze amethist-geode het bijzonder goed zal gaan doen in de nieuwe tentoonstelling, straks in de nieuwe tentoonstellingszalen van Naturalis.

Hanco Zwaan
www.naturalis.nl

st1 gallery_review_Naturalis

Deze amethist hebben wij geleverd aan Museum Naturalis.

Interieurontwerper

In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis heeft de kunstcommissie besloten en groot stuk onbewerkt versteend hout te plaatsen in de entree van een van de poliklinieken. Op de wand achter de receptie is eveneens een gepolijste schijf versteend hout geplaatst. De beide stukken verwijzen naar elkaar. Als interieur ontwerper en lid van de kunstcommissie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis kwam ik op het idee om bergkristallen te plaatsen in de stralingsruimtes. Dit zijn donkere ruimtes en door een juiste belichting komen de prachtige bergkristallen geweldig tot zijn recht.

Door deze kristallen kwam ik in aanraking met de grote delen versteend hout, die bij Stone gallery lagen. Deze prachtige “kunstobjecten van de natuur” zouden een geweldig effect hebben in een van de poliklinieken.

De kleuren zijn fantastisch en ook het feit dat dit versteend hout miljoenen jaren oud is, maakt het hout al erg bijzonder. Ik wilde ook graag dat onze patiënten/cliënten de steen konden aanraken en ik heb daarom ook een bordje geplaatst met de tekst “raak mij aan”, met daarbij de uitleg over het versteend hout. Het plaatsen van de kristallen heeft zeker niets zweverigs, want dat zou absoluut niet kunnen in het ziekenhuis, maar zij hebben aantrekkingskracht. Het zijn toch de juweeltjes uit de natuur. Wat het ook doet het is een succes en heel veel mensen raken het aan. Het is het gevoel wat men er van krijgt en dat is belangrijk. Het versteend hout is een mooi object dat zeker even afleiding geeft van de vaak harde werkelijkheid, die juist in het Antoni van Leeuwenhoek zeker aanwezig is.

Peter Vanca
www.vanca.nl

st1 gallery_review_Peter Vanka

Dit stuk versteend hout heeft zijn plaats uiteindelijk gevonden in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Interieurontwerper

Salon Residence:
In 2017 zijn wij gevraagd door Residence Magazine om voor Salon Residence een business lounge te creëren binnen het thema boutique hotel. Dit tweejaarlijkse event vond plaats in het SInger museum in Laren. Bij Linda Lagrand Interior Design studio staat het luxe hotelgevoel thuis centraal. We werken met exclusieve materialen, natuurlijke kleuren en contrasterende structuren zodat het een spannend geheel wordt. In de business lounge hebben wij een aantal stukken van stone gallery getoond. Sommige gepolijst, andere in hun volledig natuurlijke vorm, soms met exclusieve gouden aderen. Deze stukken waren een belichaming van bovenstaande kernwoorden: exclusief, natuurlijk en contrasterend. Een hele goede match en het begin van een samenwerking voor volgende projecten.

Penthouse Rotterdam:
Op de marmeren vloer wilde we een ‘kunststuk’ plaatsen maar geen regulier beeldhouwwerk. Iets wat contrasteerde met de gladde natuursteen en de strakke wanden. We wilden kleur en een eyecatcher. Iets uit de natuur. Hoe mooi is het resultaat met deze amethist geodes.

Linda Lagrand

www.lagrandinteriors.nl

Designer: Linda Lagrand,
Fotograaf: Peter Baas, Project penthouse Rotterdam

Particulier

Al enige tijd was ik mij aan het oriënteren op het aanschaffen van een uniek kunstwerk ter herinnering aan, én mogelijk gemaakt door een schenking van, mijn opa en oma. Margriet en ik ontdekten de mogelijkheid tot het kopen van een echt fossiel in de museumwinkel van het Teylersmuseum. Een online speurtocht bracht ons vervolgens op een zaterdagmiddag bij het warme en vrolijke onthaal van Peter. Daar ging een tot dusver onbekende wereld voor ons open. 

Een wondere wereld waarin geschiedenis, uniekheid en esthetiek bij elkaar komen en aangeschaft kan worden. Een perfecte plek voor een stel waar de een is opgegroeid met Jurassic Park en de ander een passie heeft voor interieurdesign.

Margriet Wiersma & Ruud van Wetering

st1 gallery_review_Margriet-Wiersma-en-Ruud-van-Wetering

Een schijf versteend hout met een natuurlijk stuk pyriet op een op maat gemaakte metalen sokkel.

Adresgegevens

Torenlaan 127
3742 CS Baarn
The Netherlands

035 - 588 22 66
info@stonegallery.nl
www.stonegallery.nl

Contactformulier
Openingstijden

Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op  afspraak

Socials
Images 5 removebg preview.1920x0x0x100  Unknown removebg preview   544477 linkedin linkedin logo bw png transparent png.png removebg preview

© 2024 Stone gallery - realisatie StudioDubbel