Septaria

Verhuurd

Lengte: 7 cm
Breedte: 42 cm
Hoogte: 54 cm
Gewicht: 20 kg
Vindplaats: België

Maandelijkse kosten (huur en allriskverzekering):
€ 36,10 excl. BTW, borg en transport.

Meer informatie over de septaria

Ontstaan in het Rupelien tijdperk, ca 30 miljoen jaar oud.

Septarische nodules of kleiknollen ontstaan doordat calciet in vloeibare vorm de de barsten en spleten van de klei is binnengedrongen. Door het uitzetten tijdens de stolling is de klei als het ware uit elkaar gedrukt. Tijdens de verstening die volgde, is de gele calciet deels weer opgelost en verdwenen waardoor de ruimten zijn ontstaan.

Het complete ontstaansverhaal van deze concreties is nog steeds onduidelijk. Een van de theorieën is dat de fossilisatie van een weekdier aan de basis ervan ligt. We kennen ook ammonieten (behuizingen van inktvissen) die in dergelijke knollen gevonden worden.

Deze septaria is afkomstig uit de Antwerpse kleiputten.  Deze vindplaats laat een sterk gelaagde afwisseling van leemachtige klei zien, rijk aan mineralen als calciet, pyriet en glauconiet. In deze lagen komen soms deze bijzondere septarische nodules voor. Een plaag voor degenen die de leem afgraven maar een schat voor de liefhebber van “kunst der natuur”. De grootste concreties kunnen tot twee meter groot zijn.

Doordat  de knollen vaak vol barsten zitten is het zagen en polijsten ervan een uitdaging. Een gaaf, niet gebroken paar, zoals dit is daarom een stuk zeldzamer.

Tip voor het gebruik
Pas op de steun is op maat gemaakt, de steen past er maar op 1 manier in.

Vanwege de stalen sokkel is een tafel of kast een mooie plek om dit exemplaar tentoon te stellen.

Hoe werkt huren bij LUMAX?

Stap 1: Huren

Druk op de button 'huren' linksbovenaan de pagina.

Zo stuurt u direct een email naar ons. Geef hierin aan hoe lang u dit stuk wilt huren en waar uw organisatie zich bevindt.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u en de verhuurder op. Na een akkoord op de offerte wordt alles in werking gesteld.

Stap 2: Betaling

Voor levering dienen de volgende papieren ondertekend te worden: verzekering, offerte en transport.

 Vooraf worden transport, één maand huur en verzekering betaald. Verdere huurkosten worden door middel van een automatische incasso maandelijks doorbelast.

Meer dan één object huren?
Geef dit aan in de email. 

Stap 3: Levering

De verwekingstijd duurt 1 werkdag. Het object wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Bij levering tekent u dat het object in goede orde ontvangen is.

Na afloop halen wij het object op en controleren wij deze op eventuele schade.