Sterrenkwarts

Beschikbaar

Lengte: 35 cm
Breedte: 35 cm
Hoogte: 25 cm
Gewicht: 20 kg
Vindplaats: Marokko

Maandelijkse kosten (huur & allriskverzekering):
€ 38,- excl. BTW, borg en transport.

Meer informatie over de sterrenkwarts

 Deze bijzondere en mysterieuze holle steen noemen we een kwartsgeode. Mysterieus omdat achter een onooglijk buitenkant een wereld van flonkerende schoonheid schuil gaat.  We hebben ‘m zorgvuldig open gekraakt zodat de schitterende  binnenkant zichtbaar wordt.

Een geode is een holte, bekleed met kristallen. In dit geval kristallen van bergkristal, ontstaan in hydrothermale omstandigheden. Dat wil zeggen stolling uit een waterige oplossing. Deze zogenaamd versteende gasbellen worden gevonden in een vulkanische streek. Daar zijn ze ca 200 milj jaar geleden als het ware in het magma omhoog komen borrelen en daardoor langzamerhand gestold. Doordat de buitenkant snel gestold is bleef het binnenste van de “bel” langer vloeibaar. Doordat de stolling van deze vloeistof langer duurde ontstonden er prachtige volledig uitgekristalliseerde kristallen.

De zeskantige vorm van de kristallen is typisch voor de kwartsfamilie, waarvan bergkristal deel uit maakt en is terug te vinden bij alle kwartskristallen op de wereld.
De meest bekende vindplaatsen zijn: Minas Gerais (Brazilië), Arkansas (V.S.), Alpen (Zwitserland), Oeral (Rusland) Madagascar en Marokko.

Bijzonder aan kwarts is de enorme diversiteit aan toepassingen waarvoor het gebruikt wordt:
Mooie losse kristallen of kristalgroepen worden zeer gewaardeerd door verzamelaars of gewoon als decoratie. De bergkristal uit de geodes van deze marokkaanse vindplaats zijn een paar jaar geleden vergeleken met die van andere vindplaatsen; het blijkt de meest zuivere van allemaal te zijn wat voor industriële toepassingen heel belangrijk is.
Industrieel wordt kwarts gebruikt vanwege de eigenschap die "piëzo-electriciteit" genoemd wordt. Een bekende toepassing hiervan zijn de veelgebruikte kwartshorloges. Daarnaast wordt het toegepast in de radiografische industrie (satellieten) en in de optische industrie.

De meest opvallende toepassing is echter de mystieke. Veel mensen schrijven grote krachten aan de uitstraling van deze kristallen toe. Ze worden gebruikt bij meditatie en bij diverse therapieën waarbij de bergkristal een zuiverende werking zou hebben.

Tip voor het gebruik
Mooi om uit te stallen op een sokkel met verlichting.

Hoe werkt huren bij LUMAX?

Stap 1: Huren

Druk op de button 'huren' linksbovenaan de pagina.

Zo stuurt u direct een email naar ons. Geef hierin aan hoe lang u dit stuk wilt huren en waar uw organisatie zich bevindt.

Wij nemen binnen 24 uur contact met u en de verhuurder op. Na een akkoord op de offerte wordt alles in werking gesteld.

Stap 2: Betaling

Voor levering dienen de volgende papieren ondertekend te worden: verzekering, offerte en transport.

 Vooraf worden transport, één maand huur en verzekering betaald. Verdere huurkosten worden door middel van een automatische incasso maandelijks doorbelast.

Meer dan één object huren?
Geef dit aan in de email. 

Stap 3: Levering

De verwekingstijd duurt 1 werkdag. Het object wordt binnen 5 werkdagen geleverd. Bij levering tekent u dat het object in goede orde ontvangen is.

Na afloop halen wij het object op en controleren wij deze op eventuele schade.