Kristallen

Er kan gezegd worden dat er drie verschillende kristallen (oftewel kwarts kristalen) het populairst zijn. Dit zijn bergkristal, amethist en rozenkwarts. Bij ons vindt u een ruim assortiment van verschillende kristallen. Denk hierbij aan verschillende kwaliteiten, maten, prijzen en vormen.

Kwarts (kristallen) is een vorm van siliciumdioxide, SiO2. Het vormt meer dan 12% van het volume van de aardkorst. Kwarts is daarmee een van de meest voorkomende mineralen in de aardkorst. Zand en graniet bestaan voor een groot deel uit kwarts.
Kwarts ontstaat bij het afkoelen van een gesmolten silicaatmassa. Ook het afkoelen van een hete oplossing van orthokiezelzuur kan tot kwarts leiden. Het afkoelen moet traag verlopen. Dan ontstaan (grote) kristallen. Omdat het kristalliseren vrij traag gaat, ontstaat bij snelle afkoeling van gesmolten silica vaak een glas.

Veel toepassingen

Losse bergkristallen en kristalgroepen worden zowel bij verzamelaars als voor decoratie zeer gewaardeerd. Industriële strassteentjes en ook andere soorten quartz worden gebruikt vanwege "piëzo-elektriciteit". Dit is een bekende toepassing van bergkristal die veel wordt gebruikt in quartz horloges. Daarnaast worden bergkristallen gebruikt in de radio-industrie (satellieten) en in de optische industrie.
 
Veel mensen schrijven grote krachten toe aan kristallen. Bergkristal is een veelgebruikte steen voor meditatie en andere therapieën. Er wordt gezegd dat kristal een zuiverende werking heeft.

Bekijk ons YouTube kanaal voor korte videos van verschillende objecten!

Adresgegevens

Torenlaan 127
3742 CS Baarn
The Netherlands

035 - 588 22 66
info@stonegallery.nl
www.stonegallery.nl

Contactformulier
Openingstijden

Zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op  afspraak

Socials
Images 5 removebg preview.1920x0x0x100  Unknown removebg preview   544477 linkedin linkedin logo bw png transparent png.png removebg preview

© 2024 Stone gallery - realisatie StudioDubbel